0

Rug sterker maken

3 Probeer te gaan roeien om je rug sterker te maken. Zoals de naam al suggereert doe je bij het roeien de "trekkende" beweging na van iemand die in een bootje roeit. Er zijn verschillende roeioefeningen en ze worden meestal op een bankje of zittend uitgevoerd. Hieronder vind je een voorbeeld van het roeien met dumbbells — roeimachines en kabelstations vind je meestal ook wel in sportzalen. Om te roeien met een dumbbell ga je voorovergebogen bij een bankje staan en plaats je je rechterknie en rechterhandpalm op de bank ter ondersteuning. Houd je rug recht, zonder te bewegen en horizontaal, en pak een dumbbell in je linkerhand. Trek met je rugspieren (en niet met je armen) het gewicht recht omhoog naar de zijkant van je borstkas. Laat de bovenkant van je torso niet zwaaien creme of draaien tijdens de beweging. Laat het gewicht weer zakken en herhaal de oefening. Doe de beweging in spiegelbeeld met je rechterhand. 4 doe de "overhead slam" als alternatieve work-out. Geloof het of niet, het is mogelijk om een geweldige work-out voor je lats te krijgen met niets anders dan een medicijnbal. Deze oefening, die de toepasselijke naam overhead slam heeft, bestaat uit het herhaaldelijk en met grote kracht tegen de grond werpen van de medicijnbal — bijna alsof je zo hard als menselijkerwijs maar mogelijk is aan het dribbelen bent met een basketbal.

rug sterker maken

Sterker maken - nederlands-Engels woordenboek

Varieer de breedte van je greep om aan verschillende spiergroepen te werken. Een bredere greep minimaliseert de bijdrage van je armspieren, waardoor de rugspieren en lats harder moeten werken. 2 doe pull-downs wanneer pull-ups te zwaar zijn. Niet iedereen sclerodermie kan zich optrekken, en nog minder kunnen er meer dan 10 per keer. Als je erg veel moeite hebt met het doen van pull-ups, dan kun je pull-downs proberen. Deze oefeningen die meestal een machine of kabelstation vereisen, werken met een stang waar een gewicht aan hangt, welke je naar beneden trekt tot aan de borst. Hiermee maak je dus in wezen dezelfde beweging zoals bij het optrekken, maar met minder weerstand. Ga voor het doen van een pull-down op een bank zitten voor een pull-downmachine, en pak de stang vast met een brede bovenhandse greep. Leun iets naar achteren en gebruik je rugspieren en lats om de stang naar je borst te trekken. Laat de stang langzaam weer omhoogkomen en herhaal. Buig niet door je heupen of middel als hulpmiddel, powder want daardoor wordt de oefening gemakkelijker, en het kan er zelfs voor zorgen dat je pijn in je rug krijgt.

rug sterker maken

een andere verhoging, zodat de oefening lastiger wordt. Diamant push-ups: deze gaat op dezelfde manier als de standaard push-ups, maar met de handen naast elkaar, onder het midden van je borst, zodat je duimen en wijsvingers een diamant vormen. Push-ups met én arm: deze gaat op dezelfde manier als de standaard push-ups, maar met een arm achter je rug. Push-ups en klappen: deze gaat op dezelfde manier als de standaard push-ups, maar duw nu hard genoeg om jezelf van de grond te duwen en, eenmaal in de lucht, te klappen met je handen voor je weer terugkeert in de uitgangspositie. Deel 3 Het trainen van je rug en lats 1 doe pull-ups om je rugspieren en de lats (lattisimus dorsi) sterker te maken. Een van de beste oefeningen voor het sterker maken van je rug en lats (de spieren langs de zijkant van je torso, onder je oksels) is de pull-up. Deze oefening, die gelijkwaardig is aan (maar niet hetzelfde als) de eerder beschreven chin-ups, bestaat uit het hangen aan een stang en het optrekken tot je met je borst in de buurt van de stang komt. Naast het trainen van de rug en lats, pakken pull-ups ook je schouders en armen aan, waardoor ze een geweldige allround oefening zijn voor het bovenlichaam. Je doet de standaard pull-up door een stevige horizontale stang vast te pakken met je handen op schouderbreedte en je handpalmen van je afgekeerd. Zonder te draaien, zwaaien met je benen, je knieën te buigen of rukkende bewegingen te maken, trek je je lichaam op naar de stang. 5 Probeer je borst zo dicht bij de stang te krijgen als je kunt — als het kan probeer dan de stang zelfs te raken. Laat jezelf weer zakken tot je armen "helemaal uitgestrekt" zijn en herhaal.

Sterker maken van de rug - het Rughuis

Je polsen sterker en dikker maken - wikihow

Een incline bench helt iets voorover ten opzichte van de horizontale bench press. Met ander woorden, je hoofd schoonheidsspecialiste hoort hierbij hoger dan je benen te liggen tijdens het doen van de bench press. Aan de andere kant heb je de decline bench die iets achterover is gekanteld vergeleken met de horizontale bench press. Met andere woorden, je hoofd hoort lager dan je benen te liggen. 4 doe push-ups voor een training zonder apparaten. Het is belangrijk om te vermelden dat je geen aparte gewichten of machines nodig hebt voor het krijgen van een sterke borst. Push-ups, een van de allerbelangrijkste oefeningen voor je borstspieren, kun je bijna overal doen en bieden een geweldige work-out voor de schouders, buikspieren en triceps, naast het trainen van de borstspieren (afhankelijk van de manier waarop je de push-ups doet). Push-ups zijn er in veel verschillende variaties — een paar van de meest voorkomende goji staan hieronder op een rij: Standaard push-up: ga met je gezicht naar beneden op de vloer liggen met je handpalmen tegen de vloer gedrukt en je armen tegen je zij. Duw jezelf omhoog van de vloer met je armen, jezelf ondersteunend met de palmen van je handen en de puntjes van je tenen. Houd je lichaam zo recht mogelijk en je arm tegen je zijn aangedrukt, terwijl je dit doet. Laat jezelf weer naar de vloer zakken en herhaal.

Deze oefening, die z'n naam ontleent aan het feit dat je er de fladderende beweging van vliegende vogels mee nadoet, bestaat uit het in een halve cirkel bewegen van een stel gewichten voor je borst, gebruikmakend van de spieren in de buurt van je oksels. Fly's kun je plat op je rug doen met een setje dumbbells, rechtop met behulp van een trainingsmachine, of zelfs staand voor een kabelstation. Je doet de dumbbell chest fly door horizontaal op een bankje te gaan liggen met een gewicht in elke hand. Houd het gewicht aan beide zijden naar buiten, met je ellebogen iets gebogen. Houd je ellebogen zo stil mogelijk en gebruik je borstspieren om de gewichten omhoog te brengen tot ze voor je borst samenkomen. Laat ze langzaam weer zakken aan beide zijden en houd je ellebogen gedurende de hele oefening zo stil mogelijk. 3, gebruik een bank die voorover of achterover is gekanteld om je hele borst te trainen. Elke kant van je borst bestaat uit een grote, waaiervormige spier, genaamd pectoralis major. 4, omdat deze spier zo groot en breed is, is het belangrijk om elk deel ervan te trainen om optimale kracht te bevorderen en de spiergroei in balans te brengen. Om de boven- en onderkant van de borst aan te pakken, kun je de bench press doen op een gekantelde bank.

Je bovenlichaam sterker maken - wikihow

Of je nu werkt met vrije gewichten of een machine, in beide gevallen lig je bij de bench press horizontaal en duw je een zwaar gewicht van. Merk op dat als je wel vrije gewichten gebruikt, je serieus zou moeten overwegen om iemand te laten assisteren — iemand die erbij blijft als je de oefening doet en je helpt bij het terugleggen van het gewicht in het rek als het te zwaar. Hoewel zeldzaam, kunnen ongevallen bij het bankdrukken waarbij het gewicht bovenop de borst van de gewichtheffer valt, zeer ernstige kwetsuren veroorzaken of zelf fatale gevolgen hebben. 3, je voert de bench press uit door gewoon onder een barbell te gaan liggen op een stevige bank met een halterrek. Positioneer jezelf op zo'n manier dat je armen en je borst zich net iets lager dan de stang bevinden in het halterrek, en til het vervolgens uit het rek, zodat het op een lijn komt te staan met je armen en borst. Laat het gewicht zakken tot het bijna je borst raakt en duw vervolgens stevig om het gewicht weer omhoog te krijgen. Herhaal dit zo vaak als nodig, maar eters zorg er wel voor om de halterstang weer in het rek te plaatsen, voor je te uitgeput bent om het op te tillen. Is er niemand die je kan assisteren, overweeg dan om een chest press machine te gebruiken. Deze machines bieden je meestal de mogelijkheid om bijna dezelfde oefening te doen voor je borstspieren als bij het bankdrukken, met het voordeel van ingebouwde veiligheidspallen en een houding waarbij je rechtop zit, waardoor ze veel minder riskant zijn om alleen te doen. 2, doe chest fly's. Wil je een alternatief voor de bench press waar minder risico's aan kleven, probeer dan fly's. rug sterker maken

Zoals de naam al suggereert hang je bij de chin-up aan een stang en trek je jezelf op tot je kin ter hoogte van de stang is gekomen. Deze oefening is eenvoudig maar zwaar om te doen — veel mensen, vooral vrouwen, ontberen de kracht in het bovenlichaam om zich op te kunnen trekken, zodat het nodig kan zijn om andere oefeningen te doen voor je deze probeert. Voor het doen van een chin-up heb je een stevige, horizontale stang nodig die gemakkelijk je gewicht kan dragen. Grijp de stang vast met je handen op minder dan schouderbreedte van elkaar en je handpalmen naar je toe gericht. Zonder te schommelen, draaien of zwaaien til je jezelf op tot je met je kin boven de stang uit bent gekomen, waarna je jezelf weer langzaam laat zakken. Herhaal daarna deze beweging. Je merkt waarschijnlijk dat chin-ups zwaarder zijn dan de andere oefeningen die eerder zijn behandeld. Je hoeft bij deze oefening niet de 10-15 aanbevolen reps te doen; probeer in plaats daarvan love gewoon zoveel te doen als je kunt, zonder te pauzeren, ook als zijn het er maar een paar. Deel 2, je borstspieren trainen 1, doe de bench press. Voor een sterke, grote borst zijn er weinig oefeningen beter dan de bench press.

Je rug sterker maken met Pilates - wikihow

Pak een gewicht vast en zorg dat het gelijkmatig is uitgebalanceerd boven elke schouder. Gebruik je schouderspieren om het gewicht boven je hoofd te duwen met soepele, gelijkmatige bewegingen. Laat het gewicht voorzichtig weer zakken en herhaal de oefening. 4, vergeet de oefeningen voor je onderarmen niet. Hoewel de grote biceps, triceps en deltaspieren het meest opvallen, kan het trainen van de spieren in je onderarmen ook enorme voordelen hebben. Sterke onderarmen geven je handen een krachtiger grip, waardoor het makkelijker wordt om te klimmen, je op te trekken en andere taken te doen waar je een stevige greep voor nodig hebt. Daarnaast kunnen goed gevormde en gespierde onderarmen de in het oog springende "kers op de taart" zijn van het gebeeldhouwde lichaam waar je zo hard aan hebt gewerkt. Probeer voor het trainen van je onderarmen de wrist curl, die je kunt doen met een setje dumbbells, een barbell of een kabelstation. De wrist curl doe je zittend op een bankje of staand, met een gewicht in beide handen, met je handpalmen naar voren gekeerd. Laat het gewicht voor je naar beneden hangen en krul de gewichten omhoog, waarbij je armen niet bewegen en je alleen je polsen gebruikt. Span je onderarmspieren aan om het gewicht zo hoog te tillen als je kunt, en laat het vervolgens langzaam weer zakken, en herhaal de beweging. Een veelzijdige oefening waarmee je biceps, onderarmen en schouders worden getraind (en daarnaast treatment ook nog de lats, die we hieronder diepgaander zullen bespreken) is de chin-up.

rug sterker maken

2, doe triceps extensions. Terwijl oefeningen voor de biceps misschien de eerste keus zijn voor degenen die op zoek zijn naar esthetische spiermassa, is er genoeg bewijs om te beweren dat de triceps in wezen veel belangrijker en nuttiger zijn als spiergroep (en manicure je zelfs kunnen helpen. 2, om je triceps te trainen, kun je een oefening proberen die de triceps extension heet, en welke je kunt doen met een enkele handhalter, of een kabelstation. Ga voor de triceps extension rechtop staan en houd het gewicht vlak achter je hoofd, met je ellebogen beide in een hoek van 90 graden. Strek je armen langzaam uit om het gewicht boven je hoofd te tillen, laat het vervolgens terugzakken in de startpositie en herhaal. Voeg de shoulder press toe aan je work-out. Ronde, krachtige deltaspieren (schouders) zien er fantastisch uit en helpen mee bij het tillen en dragen van zware gewichten, zonder je te blesseren. Om je schouders op te pompen kun je de shoulder press proberen. Deze veelzijdige oefening is in wezen zo eenvoudig als het optillen van een zwaar gewicht boven het hoofd, en kan staand of zittend worden gedaan, met dumbbells, een barbell, een kabelstation of zelfs gewoon een zwaar object dat je ergens hebt liggen. De shoulder press voer je staand of zitten uit zodat je rug recht blijft.

De onderrug sterker maken - wikihow

Deel 1, je armen en schouders trainen 1, doe biceps curls. Een van de bekendste oefeningen voor het bovenlichaam, de biceps curl, is een eenvoudige, toegankelijke oefening die de binnenkant van je bovenarm aanpakt. Voor het uitvoeren van deze oefening, heb je of een setje dumbbells (handhalters) nodig, een barbell (een halterstang voor twee handen of iets soortgelijks, zoals een zware tas met boodschappen. Ga voor het doen van biceps curls rechtop staan en pak je gewicht(en) vast. Houd ze ter hoogte van je middel of dijen vast, met je handpalmen naar voren gekeerd. Terwijl triacneal je ellebogen onbeweeglijk blijven en tegen je zijden zijn aangedrukt, til je de gewichten omhoog naar je borst of nek. Laat het gewicht meteen weer zakken, bijna helemaal tot aan de uitgangspositie (stop vlak voordat je armen helemaal zijn uitgestrekt en herhaal de beweging. Houd de hele tijd langzame en soepele bewegingen aan. Voor het beste resultaat doe je drie of vier sets van deze curls. Probeer 10-15 herhalingen (of "reps per set te doen, en pauzeer kort tussen elke set (voor beginners is een rust van 90 seconden of minder prima). 1, voor alle oefeningen in dit artikel zijn hetzelfde aantal herhalingen geschikt, behalve indien anders onafhankelijke vermeld.

Rug sterker maken
Rated 4/5 based on 738 reviews
SHARE

rug sterker maken Yxehano, Sun, April, 29, 2018

De tweede groep die we willen beschrijven zijn de pathologische leugenaars. Pathologisch liegen kan voortkomen uit een psychische aandoening als een persoonlijkheidsstoornis. Het komt erop neer dat deze personen ontzettend veel leugens vertellen, zelfs over de kleinste dingen. Dit vertellen van leugens komt voort uit een onbedwingbare drang om te liegen.

rug sterker maken Mowufaqy, Sun, April, 29, 2018

Het wordt zelfs steeds erger, waarbij ook hun herinneringen uit leugens zullen bestaan. Dit soort leugenaars heeft een groot probleem. Het is namelijk moeilijk om hiervan af te komen en weer terug in de realiteit te geraken.

rug sterker maken Odekofe, Sun, April, 29, 2018

Deze laatste groep personen (die zelf in hun leugens geloven) lijdt aan wanen of pseudologia fantastica. Ze zijn de grip op de realiteit kwijt en liegen zoveel dat ze zelf niet meer weten wat een leugen is en wat niet. Het komt er eigenlijk op neer dat ze alles geloven wat ze zelf zeggen. Omdat hun leven van leugens aan elkaar hangt en ze niet meer weten wat de waarheid is, blijft het patroon van liegen aanwezig.

rug sterker maken Kesodi, Sun, April, 29, 2018

Het wordt echter een probleem als je zoveel liegt, dat je zelf niet meer weet wat nu eigenlijk de werkelijkheid. Een leugen is een bewering die niet gelijk is aan de waarheid. Dit kan onbewust zijn, we spreken dan van een vergissing. Gebeurt dit echter bewust, dan spreken we van een leugen. Twee soorten leugenaars, we maken onderscheid tussen twee soorten, namelijk de leugenaars die zich bewust zijn van hun leugens en de leugenaars die werkelijk geloven dat ze de waarheid vertellen.

rug sterker maken Zukababa, Sun, April, 29, 2018

Iedereen heeft weleens een leugentje verteld toch? Je bent te laat voor een afspraak omdat je je hebt verslapen. Vertel je dan de waarheid of verzin je even snel iets? Ik denk dat iedereen zich wel een dergelijke situatie voor kan stellen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: