0

Verf zonder ammoniak

Mvg - sjaak harmen, 09:21 #102 de binnenmuren en plafond van ons nieuwbouwhuis zijn gestuced en daarna gespoten met Flexa latexverf. Een raam is daarbij niet goed afgeplakt, er zit nu een fijne nevel verf aan de binnenkant van het raam. Dit is inmiddels opgedroogd. Hoe kunnen wij dit beste verwijderen zonder krassen te veroorzaken? Reactie infoteur, beste harmen, je kan het met een braamvrij plamuurmes of verfkrabber (met scheermesje) proberen, die je zo vlak mogelijk over het glas schraapt. Daarnaast is het bevochtigen met spiritus een mogelijkheid. Alcohol lost de muurverf namelijk. Mvg - sjaak maria, 09:14 #101 Wij hebben onlangs onze badkamer gewit met badkamer/keukenlatex. Nu een week later bladdert de verf al af, boven het douchegedeelte. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? En hoe lossen we dit op? Reactie infoteur, beste maria, het probleem zal in de ondergrond zitten; vuil, te veel pour vocht of een witkalk in een eerder stadium. Wat de witkalk betreft kun je dit controleren door een natte vinger of doek over de gebladderde delen te halen.

verf zonder ammoniak

Vlekkeloze oven open u: hoe reinig

Wellicht dat je het eter volgende herkent: - er is onvoldoende laagdikte opgebracht/te schraal gewerkt - er is te veel druk op de roller uitgeoefend bij het afrollen/doorrollen - er is een te kortharige roller gebruikt van mindere kwaliteit - de muurverf is van mindere kwaliteit. (zie artikel voor de procedure) Mvg - sjaak meriam, 17:33 #103 Beste Sjaak, we zijn druk bezig geweest met het verwijderen van behang en willen graag de muren latexen. Nu lukt het ons niet helemaal al de lijm te verwijderen. Is het mogelijk de muren voor te strijken en dan de latex op te brengen of geeft dit problemen? Ik hoop dat je ons wat tips kunt geven zodat we weer mooie muren krijgen. Groetjes Meriam reactie infoteur, beste meriam, helaas is het noodzakelijk de lijmresten volledig te verwijderen, om onthechting van de muurverf in een later stadium te voorkomen. Los de lijm nogmaals op (afstomer) en spoel/was na met water. Voelt de muur niet meer vettig/kleverig aan bij bevochtigen, dan is de muur voldoende lijmvrij en kan er -na eventueel een fixeer aan te brengen- met een muurverf afgewerkt worden. Verf heeft een beperkt vullend vermogen. Als tussen behandeling oneffenheden en gaatjes op de muur egaliseren met een muurvuller.

verf zonder ammoniak

beste volledig afgestoken worden. Bij nat maken zal het gaan bladderen, waarna het afgestoken kan worden. Vervolgens het plafond nawassen met leidingwater, laten drogen en behandelen met een fixeer. Eventueel repareren/egaliseren met een muurvuller. Na droging kan er dan afgeschilderd worden. Geeft het plafond niet af, dan de bladders goed afkrabben, randen schuren, behandelen met fixeer, eventueel repareren en vervolgens afschilderen. Mvg - sjaak jeroen, 18:27 #104 Beste, wij hebben onze muur glad gestuced, nu heb ik voorstrijk aangebracht. Nu heb ik de muur gewit en zie strepen, lijkt wel of ik delen vergeten ben. Hoe kan ik dit het beste oplossen. Groeten Jeroen reactie infoteur, beste jeroen, het kunnen een aantal redenen zijn.

Wecolour - haarverf van kapperskwaliteit voor thuis

Buiten schilderen de 10 meest

Kan ik dit overschilderen met een latex muurverf in een andere kleur? Reactie infoteur, beste Awee, overschilderen in een andere kleur is geen enkel probleem, zeker niet als het een product met eenzelfde basis betreft (waterafdunbare muurverf). Enig punt is dat de dekking bij een te groot kleurverschil onvoldoende kan zijn. Oplossing: twee maal schilderen. Mvg - sjaak marloes, 15:43 #105 In onze badkamer zitten al jaren blaren op het plafond. Nu weet ik niet wat voor verf erop zit en wat de onderlaken zijn aangezien wij niet de eerste bewoners zijn. Ik heb verder geen schimmel in de badkamer. Nu wil ik het plafond gaan behandelen om het weer mooi te maken. Wat kan ik het beste doen? Groetjes Marloes reactie infoteur, beste marloes, mogelijk is er (ooit) zeelandnet veegvast oftewel witkalk gebruikt. Dit type verf lost in/met water. Controleer dit als volgt: ga met een natte vinger/doek over het oppervlak.

Reactie infoteur, beste jordy, voorzichtig afkrabben. Houd een plamuurmes of iets anders wat vlak en dun is op de muurkant en krab de muurverf van het randje weg met een verfkrabber of tweede plamuurmes. Zo bescherm je het nieuwe schilderwerk. Mvg - sjaak marjan, 20:20 #107 Hebben de benedenkamers, plafonds en trapgat jaren terug met Histor Monodek wit geschilderd. Kan hier probleemloos Flexa powerdek wit overheen, zonder verdere behandeling? En koffievlekken op de muur, moeten die voorbehandeld of twee keer overschilderen genoeg? Reactie infoteur, beste marjan, In wezen gaat het om eenzelfde product en is zonder enig probleem over elkaar heen te gebruiken. Wat de koffievlekken betreft ligt het er aan hoe hevig deze zijn. Over het algemeen zal het voldoende zijn om de vlekken met warm water en afwasmiddel schoon te boenen en te laten drogen. Slaan de vlekken na de eerste keer schilderen toch nog door, dan een isoleer gebruiken. Mvg - sjaak awee, 14:51 #106 Het Renovlies prepainted behang in een kamer is 1x overgeschilderd met Flexa powerdek muur/plafond wit.

verf zonder ammoniak

Voor zover ik van hieruit kan beoordelen heb je alles -van voorbewerking tot afwerking- op een juiste wijze gedaan. Bij het afwerken van de resterende ruimtes valt wellicht aan het volgende te denken: - overtollige lijm op het behang direct met schoon leidingwater verwijderen (naden en randen). gebruik een goedkope acrylaat kit. Deze voldoet voor het doel. spuit -na droging van behang en kit- liever een aantal dunne lagen, dan in én keer dikker of dekkend (een reguliere latex mag tot 10 verdund worden met leidingwater) Aan de craquéle valt helaas weinig te doen, anders dan dat je al gedaan hebt. Mvg - sjaak robert, 11:15 #109 Beste Sjaak, kan je een latex verf aanbrengen op bestaande gestucte muren welke gelatexed zijn en voorzien van een vernislaag? Reactie infoteur, beste robert, ja, dat kan. Reinig de muur wel eerst met een rinser of ammoniakoplossing. Is het een volle vernislaag, dan ook eerst even licht schuren voor de hechting. Mvg - sjaak jordy, 09:25 #108 Beste Sjaak, we hebben muren geverfd maar de aluminium kozijnen van de deuren blijkbaar niet goed afgeplakt of de tape was niet goed. Hierdoor zie je op de kozijnen een klein randje verf. Wat hier aan te doen?

Schilderen van verf, lak of beits

Beste Floris, nee, het probleem/de craquelé zit in de ondergrond. Verf heeft nauwelijks vullend vermogen; elasticiteit is niet direct aan de orde. Uiteraard vullen meer laagdiktes enigszins, zodat het uiteindelijk minder op zal vallen, maar de echte oplossing is het niet. Een synthetische muurverf zorgt er mogelijk wel voor dat de lijmbestanddelen niet oplossen. Isoleren lijkt me ook de oplossing niet, eerder fixeren. Probeer het -na licht schuren- op een onopvallend stukje muur nog eens handmatig met de reeds gebruikte muurverf, zonder te lang in de verf werken/rollen en kijk eens wat dit na droging doet. Floris, 10:58 #110, beste Sjaak, na het behangen met glasvlies en schilderen met de verfspuit van de wanden ontstaan er op veel plekken craquelé, vooral bij en op de kit rand en bij de naden tussen het behang. Misschien dat de muurverf de behanglijm weer heeft opgelost? Of heeft het met het spuiten te maken? De gecraqeleerde plekken schuren en een nieuwe dek laag heeft soms geholpen maar vaak ook niet hoe kan ik het oplossen, want het ziet er super strak uit op de barstjes. En hoe kan ik de overgebleven kamers beter aanpakken? Ik heb het als volgt gedaan: - cream wanden schoongemaakt, gerepareerd, geschuurd en afgedaan - voorgelijmd met verdunde glasvezellijm (2 dagen drogen) - behangen met voorgeschilderde glasvlies/renovlies (zware variant) - naden bijgewerkt met plamuur - hoeken met aniticrack acryl kit afgewerkt - weer 2 dagen laten. verf zonder ammoniak

De kit die je noemde ken ik krijgen niet. Vandaar dat ik goedkope acrylaatkit adviseer, waarbij zich dit probleem niet voordoet. Heb je speciale spuitlatex, dan is deze al "spuitklaar". Een willekeurige andere muurverf kun je tot maximaal 10 verdunnen. Misschien is spuiten in een licht draaiende/cirkelvormige beweging een alternatief, zodat er minder overlappende banen ontstaan. (wel even een proefstukje spuiten voor de "slag. Floris, 17:14 #111, beste Sjaak, bedankt voor de enorm snelle reactie! Er werd me zojuist geadviseerd om een zijdeglans muurverf te proberen over de wanden met craquelé, omdat die veel elastischer zou zijn. Daarom zou het zonder problemen in de barstjes trekken om daarna zonder craquelé op te drogen. Bent u het daarmee eens? Of heeft het zin om na het schuren van de gecraquleerde plekken een isoleerspray te gebruiken? Alvast bedankt voor de tips!

Deur schilderen - tips om je deuren

Het valt me op dat de craquelé ontstaan is waar ik wat langzamer (en dus dikker) gespoten heb, wat u beeindigen eerder ook al aangaf als een mogelijke oorzaak. Op die plekken ontstaan ook kleine belletjes (kleiner dan een halve mm en verspreid over het oppervlakte) direct na het spuiten (en op de kit ook met de roller/kwast). Denkt u dat ik voor de afwerklaag wel nog een keer alles kan overspuiten? En de laatste laag dan verdunnen of niet? Bedankt voor de hulp tot nu toe. Reactie infoteur, beste Floris, nog een keer dun overspuiten kan. Gezien je reactie is een te grote laagdikte waarschijnlijk de oorzaak. De toplaag droogt, zonder dat de onderlaag de kans krijgt goed te drogen. Omdat de onderlaag toch zal drogen, breekt het door de toplaag heen en geeft barstjes in de toplaag. De "belletjes" zouden kunnen ontstaan door een element siliconen in de kit of reinigen met een afwasmiddel dat ook siliconen kan bevatten.

verf zonder ammoniak

werk een zuigende ondergrond met muurverf voor. Verdun de muurverf dan eventueel met maximaal 10 water. gebruik een goede vachtroller en rol deze vol in de muurverf, vanaf de bovenzijde van het verfrooster naar de verf toe (niet andersom). verdeel de verf gelijkmatig, zonder te veel druk op de roller uit te oefenen (de haren mogen niet pletten). werk vlot -licht overlappend- door én maak vlakken in het geheel af (stop niet tussendoor). Schilder minimaal twee lagen verf voor een goede dekking en body. Floris, 11:12 #112, beste Sjaak, het lijkt er op dat dat inderdaad helpt! Ik heb de meest beschadigde delen licht precision geschuurd en met een rollertje opnieuw gedaan. Op die plekken is de textuur van het verf wel anders maar de craquelé is niet teruggekomen. Op de kit komt het helaas wel terug, maar duidelijk minder. Wellicht dat dat een laag meer nodig heeft.

Wecolour - haarverf van

Corine, 20:57 #113, beste Sjaak, in ons nieuwe (bestaande bouw) huis zijn we de plafonds en muren aan het witten. Hiervoor gebruiken we sikkens alpha projecttex kleur 9010 met een toevoeging floetrol zodat we goed in nat in nat kunnen werken. De plafonds dekken prima, maar de muren totaal niet. Ze zijn nu een soort van camel kleur. Het gekke is dat peter een goedkopere Praxis muurverf veel beter pakt, ook de sigma superlatex dekt wel. Kan het aan de floetrol liggen? Wat kunnen we doen om te zorgen dat de verf wel pakt? Reactie infoteur, beste corine, ik zie zelf het voordeel van -de vrij kostbare- floetrol niet en gebruik het dan ook nooit. Theoretisch zou het de kleur en de dekking niet mogen beïnvloeden. Gezien het feit dat bij gebruik van drie producten die met floetrol dekkingsproblemen geeft, lijkt het waarschijnlijk dat dit de oorzaak. Ik ga er van uit dat met "pakken" de dekking bedoeld wordt? Als je als volgt te werk gaat, moet het.

Verf zonder ammoniak
Rated 4/5 based on 546 reviews
SHARE

verf zonder ammoniak Zeqod, Sat, June, 02, 2018

De droging bij 5 graden is wel heel goed; stofdroog na ongeveer 3 uur, kleefvrij na ongeveer 5 á 6 uur, overschilderbaar na 12 uur. Maar ook hierbij geldt dat de vorst er beter niet binnen die 5 á 6 uur goed overheen mag komen. Het is misschien daarom vooral de vraag wát je wil schilderen en vooral waaróm in deze kwetsbare tijd van het jaar? Tip: lees ook het artikel over: buitenschilderen in de winter. Schilderen bij te hoge temperatuur.

verf zonder ammoniak Agiqo, Sat, June, 02, 2018

Toch in de kou schilderen? Wil je toch met koude temperatuur buiten schilderen? Kies dan voor een speciale buitenverf voor dit doel. Sikkens Rubbol Express is zon verf. Maar let op: ook deze verf kan niet verwerkt worden als het vriest.

verf zonder ammoniak Yvexa, Sat, June, 02, 2018

De verdunningen in de verf, die ervoor zorgen dat de verf opgebracht kan worden en goed vloeit, kunnen nu haast niet meer verdampen. De verf zal dus dagenlang, zo niet langer (!) nat blijven. Verf kan dus zelfs (licht) bevriezen.

verf zonder ammoniak Pulehe, Sat, June, 02, 2018

Het is (bijna) winter. Kan ik nu nog buiten schilderen? De meest gestelde vraag op dit moment is of er tegen de winter buiten nog geschilderd kan worden. Met gewone reguliere buitenverf is het antwoord is kort gezegd nee.

verf zonder ammoniak Pyfiso, Sat, June, 02, 2018

Aan het buitenschilderwerk besteden we veel aandacht. Een goed resultaat bij het onderhoud van de buitenzijde geeft niet alleen veel voldoening, het kan je ook veel geld besparen aan dure onderhoudsbeurten en natuurlijk een waardedaling van je bezit. In dit artikel geven we aandacht aan de 10 meest gemaakte fouten bij het buiten schilderen.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: